TotalFlex recept - N°3 soppor

Lösning

N ° 3.1 Blomkålssoppa med senap

Ingredienser: för 4 personer

- 1 blomkål

- 20 g smör

- 1 purjolök (endast den vita delen)

- 2 lökar

- 1 matsked Ras el hanout

- 2 matskedar mjuk senap

- 2 L grönsaksfond

- 200 ml grädde

GARNERING

- 200 g blomkålsbuketter

- 1 matsked smör

- 1 tsk Ras el hanout

FÖRBEREDELSER

- Tvätta alla grönsaker och hacka dem grovt

- Värm kokkärlet och låt smöret smälta i den

- Stek grönsakerna väl

- Tillsätt Ras el hanout och senap och fortsätt steka i 1 minut

- Häll nu i buljongen och koka i 45 minuter

- Blanda soppan tills den är fin och slät

- Tillsätt grädden i slutet (låt den inte koka längre)

- Avsluta med salt och peppar

GARNERING

- Smält smöret i en kastrull

- Tillsätt blomkålen och Ras el hanout och låt den få fin färg

- Avsluta med grovt salt

(Du kan också använda smöret från pannan för att avsluta soppan)

N ° 3.2 Tomatsoppa med rostade körsbärstomater

Ingredienser: för 4 personer

- 1 kg tomater

- 2 matskedar tomatkoncentrat

- 20 g smör

- 1 vitlöksklyfta

- 2 lökar

- 1 purjolök

- 5 stjälkar av vit selleri

- 1 L grönsaksfond

- 2 grenar av timjan

- 1 nypa rökt paprika


GARNERING

- 200 gr körsbärstomater

- 1 matsked olja

- 1 tesked balsamvinäger

- Några blad persilja

FÖRBEREDELSER

- Rengör alla grönsaker och hacka dem grovt

- Sätt kokkärlet på värmen och låt smöret smälta i den

- Bryn först löken och vitlöken

- Lägg nu i resten av grönsakerna och bryn väl

- Tillsätt tomatpurén och timjan och bryn ytterligare 2 minuter

- Häll nu i buljongen och koka i 45 minuter

- Blanda soppan tills den är fin och slät

- Avsluta med salt och peppar

GARNERING

- Lägg körsbärstomaterna och oljan i en kastrull på hög värme

- När de spricker, tillsätt balsamvinäger

- Stäng av värmen och låt grytan stå i 2 minuter

- Avsluta med persilja

N ° 3.3 Pumpasoppa med rostad jordnöt

Ingredienser: för 4 personer

- 1 butternut squash

- 3 morötter

- 20 g smör

- 2 lökar

- 1 purjolök

- 20 g ingefära

- 200 ml grönsaksfond

- 2 timjankvistar

- 1 lagerblad

GARNERING

- 100 g jordnötter

- 1 matsked olja

- 100 g pumpa i kuber

- 1 matsked garam masala

FÖRBEREDELSER

- Rengör alla grönsaker och hacka dem grovt

- Sätt kokkärlet på elden och låt smöret smälta i den

- Tillsätt grönsakerna och bryn väl

- Tillsätt nu buljongen, timjan, lagerblad och ingefära och koka i 45 minuter

- Ta bort timjankvistar och lagerblad från soppan

- Blanda soppan tills den är fin och slät

- Avsluta med salt och peppar

GARNERING

- Värm pannan med oljan i

- Tillsätt pumpa och jordnötter och låt sjuda

- Rör i garam masala och stäng av värmen

N ° 3.4 Ärtsoppa med gurka och chilipeppar

Ingredienser: för 4 personer

- 800 g ärtor

- 2 gurkor

- 20 g smör

- 1 vitlöksklyfta

- 2 lökar

- 1 L grönsaksfond

- 200 ml grädde

GARNERING

- Remsor av gurka

- 1 chilipeppar

- 3 matskedar olja

FÖRBEREDELSER

- Rengör alla grönsaker och hacka dem grovt

- Var uppmärksam! Gurkan används också som garnering

- Sätt kokkärlet på värmen och smält smöret

- Stek grönsakerna ordentligt

- Häll nu i buljongen och koka i 45 minuter

- Blanda soppan tills den är fin och slät

- Tillsätt grädden i slutet (låt den inte koka längre)

- Avsluta med salt och peppar

GARNERING

- Låt oljan värmas upp i en kastrull

- Tillsätt finhackad chilipeppar (utan frön) och låt sjuda i 2 minuter på svag värme

- Avsluta med grovt salt

- Skala gurkan med en skalare tills du når fröna

- Använd gurksträngarna för att avsluta

- (Använd oljan från pannan)

N ° 3.5 Broccolisoppa med wasabi

Ingredienser: för 4 personer

- 2 broccoli

- 20 g smör

- 150 g kikärter

- 2 lökar

- 1 purjolök

- 3 stjälkar grön selleri

- 1,5 liter grönsaksfond

- 2 teskedar wasabi

GARNERING

- Broccolibuketter

- 2 matskedar sesamolja

- 50 g kikärter

- 1 tsk vita sesamfrö

- 1 tesked svarta sesamfrö

FÖRBEREDELSER

- Tvätta alla grönsaker och hacka dem grovt

- Sätt kokkärlet på värmen och låt smöret smälta

- Stek grönsakerna väl

- Rör i wasabi

- Häll nu i buljongen och koka i 45 minuter

- Blanda soppan tills den är fin och slät

- Avsluta med salt och peppar

GARNERING

- Låt sesamoljan värmas upp i en kastrull

- Tillsätt broccolibuketter, kikärter och sesamfrön

- Avsluta med grovt salt

- Låt detta sjuda på låg värme i två minuter

- (Använd oljan från pannan)

N ° 3.6 Rödbetssoppa med fetaost

Ingredienser: för 4 personer

- 1 kg rödbetor

- 20 g smör

- 2 lökar

- 1 purjolök

- 3 vita selleri

- 1,5 liter grönsaksfond

- 2 kvistar timjan

- 2 kvistar salvia

- 2 kvistar lagerblad

- 200 ml grädde

GARNERING

- 1 kokt rödbeta

- 100 g feta

- 3 vårlökar

FÖRBEREDELSER

- Var uppmärksam! Lämna 1 rödbeta hel

- Sätt kokkärlet på värmen och låt smöret smälta

- Stek grönsakerna väl

- Tillsätt timjan, salvia och lagerblad (du kan binda ihop dem med ett snöre)

- Häll nu i buljongen och koka i 45 minuter

- Ta bort örterna och hela rödbetan

- Blanda soppan tills den är slät

- Tillsätt grädden i slutet (låt den inte koka längre)

- Avsluta med salt och peppar

GARNERING

- Skär den kokta rödbetan i kuber

- Smula ner fetaost

- Skär vårlöken i smala, långa remsor

- Riv citronskalet över soppan

Var den här artikeln till hjälp?

Reservdelar & tillbehör

Beställ originalreservdelar och tillbehör till din produkt från aeg och få dem levererade med post snabbt och billigt.

Till webbshop

Registrera dina produkter

Registrera dina produkter med Myaeg och hitta allt du behöver på ett och samma ställe.

Registrera produkt